«Літературний дворик» (Громадський простір для змістовного дозвілля на свіжому повітрі) Відхилений

Доданий
26.05.2017
Номер
32
Інше

Даний проект має соціально-естетичне значення і відповідає основним пріоритетам розвитку міста Житомира. Бібліотека має стати центром, який би став «родзинкою» міста та органічно вписувався б в архітектурно - дизайнерський ландшафт та громадський простір міста. Саме тому питання зовнішньої привабливості та дизайну книгозбірні має для нас велике значення.

Автор проєкту
Лариса
Лариса Харчук
Бюджет
999 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Мета проекту

Підвищити імідж міських бібліотек.

Загальнодоступність

Так.
Доступ буде відкритий для всіх вікових груп.

Користувачі

Гості, жителі міста.

Проблема

Місця для спілкування та взаємодії між людьми сьогодні не повинні обмежуватись лише кафе, ресторанами та власними домівками, а виходити за їх межі. Бібліотеки мають стати культурно-інформаційними центрами, які об’єднують навколо себе громаду. Сьогодні матеріальна база бібліотек застаріла, не приваблива, не відповідає сучасним вимогам суспільства. Хоча бібліотеки можуть надавати актуальні послуги користувачам. (Додаток 1)

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

В результаті реалізації буде облаштовано громадський простір, який сприятиме культурному розвитку населення: - підвищить імідж бібліотек; - скоротить шлях від читача до книги; - змінить у свідомості молоді стереотипне сприйняття бібліотек; - популяризуватиме книгу та читання; - створить комфортні умови для живого спілкування; - сприятиме згуртуванню громади. «Літературний дворик» матиме такі складові: літній читальний зал, бібліо-кафе, буккросинг, творчий простір. В результаті реалізації цього проекту бібліотека отримає нове обличчя, стане загальнодоступним місцем культурного відпочинку житомирян, місцем духовного розвитку, «аптекою для душі».

План заходів з реалізації проекту

Створити умови для теплого спілкування, читання та обговорення книг за філіжанкою кави чи чаю, забезпечити творчий простір сучасним обладнанням: дошками для малювання, настільними розвиваючими іграми і т.д. Обладнати локації комфортними садовими меблями, забезпечити доступ до мережі WI-FI, USB - портами для підзарядки мобільних пристроїв, сенсорними екранами для доступу до електронних світових бібліотек. Встановити стовпчики з цитатами, будиночки для буккросингу (вільного обміну книгами), садові скульптури на літературну тематику, лавочки. Облаштувати доріжки, газони та клумби. (Додаток 2)

Опис проекту

«Літературний дворик» матиме такі складові: літній читальний зал, бібліо-кафе, буккросинг, творчий простір. В результаті реалізації проекту буде облаштовано громадський простір, який сприятиме культурному розвитку населення: підвищить імідж бібліотек, скоротить шлях від читача до книги, змінить у свідомості молоді стереотипне сприйняття бібліотек, популяризуватиме книгу та читання, створить комфортні умови для живого спілкування, сприятиме згуртуванню громади.
В результаті реалізації цього проекту бібліотека отримає нове обличчя, стане загальнодоступним місцем культурного відпочинку житомирян, місцем духовного розвитку, «аптекою для душі».




Фотографії