Сквер героїв на місці АТБ Відхилений

Доданий
31.05.2017
Номер
98
ЗЕЛЕНЕ МІСТО

У Житомирі на на місці будівництва скандального супермаркету АТБ ми хочемо побудувати «Сквер героїв». Архітектори, скульптори та дизайнери з Житомира та Києва планують створити на перехресті вулиць Київскої та Театральної сквер з фонтаном, дитячим майданчиком та зоною відпочинку.

Автор проєкту
Юлія
Юлія Чепюк
Бюджет
900 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Мета проекту

Вшанувати пам*ять Героїв України

Загальнодоступність

Так.
Кожен житомирянин зможе прийти у цей сквер і згадати героїв, що загинули за Україну.

Користувачі

За проектом передбачений не лише сквер та фонтаном у центрі, але й дитячий майданчик та громадська вбиральня.

Проблема

Нереалізація нашого проекту призведе до того, що ласий шматок землі у самому центрі міста віддадуть рейдерам, які мають на меті звести на цьому місці черговий ангар супермаркету.

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

Ми пропонуємо озеленити це місце, звести на ньому сквер з красивим фонтаном у вигляді символічного маку, куди кожен зможе прийти і згадати героїв, які боролися за волю України. Крім того, у сквері буде дитячий майданчик, куди зможуть приходити мами з дітьми. Це буде не просто місце відпочинку, але й символічне місце.

План заходів з реалізації проекту

У активістів є готовий до реалізації проект, який безкоштовно розробив відомий київський професор - ландшафтний дизайнер. Слід почати з того, щоб остаточно повернути ділянку у власність громади і почати озеленювати місце.

Опис проекту

Попередні ескізи проекту вже готові. Наразі активісти шукають спонсорську підтримку для його реалізації. Створення такого місця в Житомирі - це спільна робота кожного. Стояти осторонь ніхто не міг. До роботи над проектом ми залучили найкращих спеціалістів. Геодезисти зробити топозйомку території майбутнього скверу за символічні кошти. Уже виходячи з цієї топозйомки, ми почали планували сквер. Очолював команду київський професор Академії керівних кадрів мистецтва і культури Анатолій Жирнов. До роботи він також долучив своїх найкращих студентів.
Концепція скверу та його назва продумувалась досить довго, адже організатори намагались увіковічнити пам’ять не тільки “Героїв Небесної сотні”, але й усіх захиблих захисників, які поклали своє життя за Незалежність України. У центрі скверу планують розмістити фонтан у вигляді квітки маку, дитячий майданчик, лавочки. Майданчик можна буде використовувати для проведення заходів. На алеї будуть насаджені вічнозелені рослини, а на фасаді сусіднього будинку буде графіті. Вхід до скверу планують зробити з вулиці Київської.
У якості моделі фонтану використали символ мак, який розроблений харківським дизайнером Сергієм Мішакіним. Ніде в Україні цю ідею не використовували, тому вона буде єдина. Над розробкою моделі фонтану працює київський скульптор Сергій Юхно.

Фотографії