Чистий Житомир - чисте довкілля. Відхилений

Доданий
18.05.2017
Номер
28
ЕФЕКТИВНЕ МІСТО

Проект передбачає встановлення автоматів з прийому та сортування пластикової тари, кришок та алюмінієвих бляшанок. Це дасть можливість зменьшити кількість пластику, що потрапляє в навколишнє середовище, забруднюючи його. А Житомиру стати першим містом в Україні, яке запровадить унікальну систему збереження довкілля.

Автор проєкту
Алла
Алла Щиріна
Бюджет
987 798 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Мета проекту

Мета проекту - очищення міста від пластику шляхом залучення житомирян до використання автоматів з приймання використаної пластикової та алюмінієвої тари.

Загальнодоступність

Так.
Доступ вільний. Автомати мають знаходитись в місцях загального користування.

Користувачі

Автоматами зможуть користуватись всі мешканці міста, яким небайдужа проблема засмічення довкілля пластиком.

Проблема

Забруднення планети пластиковим сміттям — це проблема, яка актуальна для всіх людей і всіх країн. Відходи пластика забруднюють ґрунт, ґрунтові води, моря та океани. Під час їх спалювання в атмосферу виділяються токсичні речовини. В Україні цю проблему спричинює відсутність системи збору, сортування та переробки цього виду відходів.

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

Пропозиція щодо вирішення проблеми збору пластикових відходів в місті полягає у встановленні мережі автоматів з приймання пластикових пляшок, кришок та алюмінієвих бляшанок від населення за гроші. Реалізація проекту передбачає придбання автоматів та програмного забезпечення Диспетчерська "Он-лайн моніторинг", яка дає можливість відслідковувати роботу автоматів в режимі реального часу. Зібрану тару можна ралізовувати для вторинної переробки, отримуючи додатковий прибуток. Наприклад: вага 1 пластикової пляшки 1.5л - 38г, відповідно для збору 1кг пластиковї сировини необхідно прийняти 26пл. Якщо встановити вартість прийому однієї пластикової пляшки ємністю 1.5 л 0.10грн., то за 1кг пластику необхідно видати населенню 2.6 грн. При цьому пластикову сировину приймають на переробку за ціною 6 грн/кг.

План заходів з реалізації проекту

1. Придбання автоматів та програмного забезпечення. 2. Передача автоматів на баланс комунального підприємства для їх встановлення, обслуговування і реалізаціїї вторинної сировини. 3. Встановлення автоматів в різних районах міста в місцях загального користування.

Опис проекту

Даний проект є важливим для нашого міста по багатьом причинам: 1. Житомир стане першим містом в Україні, яке запровадить передову технологію збору пластикових відходів від населення. 2. Це дасть можливість зменьшити кількість пластикових відходів в межах міста та шкідливий вплив їх на довкілля. 3. Проект підвищить соціальну відповідальність громадян за екологію рідного краю.

Фотографії