Здорове навчання – здорове дозвілля На реалізації

Доданий
04.06.2017
Номер
103
АКТИВНЕ МІСТО

На території Житомирського міського колегіуму, знаходиться спортивний майданчик, збудований ще 23 роки тому. Мікрорайон колегіуму густо населений і дуже потребує місця, де буде зручно проводити фізкультурне оздоровлення й дозвілля.

Автор проєкту
Надія
Надія Стойкова
Бюджет
998 463 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Мета проекту

Відновленняи спортивного майданчикц та створивши навколо нього зони дозвілля

Загальнодоступність

Так.
Для всіх мешканців міста

Користувачі

Цей проект розроблено для житомирян та гостей міста різного віку, які люблять проводити дозвілля на свіжому повітрі, займатись спортом (в тому числі й екстремальним).

Проблема

Відсутність необхідної інфраструктури для здорового дозвілля житомирян та майданчику для проведення уроків фізкультури під час навчального процесу.

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

На сьогоднішній момент асфальтно-бетонне покриття для волейбольної, тенісної та баскетбольної зон знаходиться в горбах і тріщинах асфальту. Це травмонебезпечно, не сприяє отриманню великого задоволення від гри та поліпшенню майстерності в тій мірі, як хочеться. Для вирішити цієї проблеми необхідно провести відновлення покриття, що покращить умови для занять і зробить майданчик безпечнішим та естетично привабливішим. Ця нова поверхня стане також якісною технологічною основою для настелення спеціального синтетичного ігрового покриття , що задумано в подальшому для покращення характеристик спортивного майданчика. Завдяки якісному втіленню пропонованих рішень із залученням громадськості, вже у наступному році цей осередок матиме більш привабливий вигляд і стане більш комфортним для дозвілля.

Опис проекту

За допомогою реалізації проекту вирішується як проблема відсутності необхідної інфраструктури для здорового дозвілля житомирян, так і проблема проведення уроків фізкультури під час навчального процесу.
Авторами проекту пропонується створення п’яти функціональних зон, які дозволять забезпечити різні потреби відвідувачів:
1. Тенісна зона дозволятиме проводити як турніри з великого тенісу, так і буде комфортною для окремих невеликих груп при проведенні дозвілля.
2. Волейбольна зона – це зона активного відпочинку, де мешканці мікрорайону, особливо підлітки, матимуть можливість весело займатися спортом.
Волейбольна та тенісна зони вже обладнані стійками для сіток.
3. Баскетбольна, гандбольна та стрітбольна зона потребує відновлення баскетбольних щитів.
4. Бігова зона для здійснення ранкових та вечірніх пробіжок мешканцями мікрорайону та для проведення уроків. Бігова доріжка наявна, але потребує відновлення.
5. Зона скейтбордінгу з використанням асфальтованої ділянки, як місця активного відпочинку, що позитивно вплине на соціальну ситуацію і виховання дітей, які матимуть місце для дозвілля.
Вiдкритий спортивний майданчик відділений від примiщення колегіуму наявними захисними заходами: зеленими насадженнями заввишки не менше 3-х метрів i завдовшки не менше 15 метрів).
На сьогоднішній момент асфальтне покриття для баскетбольної, гандбольної та стрітбольної зони знаходиться в горбах і тріщинах. Це травмонебезпечно, не сприяє отриманню великого задоволення від гри та поліпшенню майстерності в тій мірі, як хочеться. Для вирішити цієї проблеми необхідно провести укладання синтетичного (гумового та/або акрилового і т.п.) покриття на асфальтну основу.
Завдяки якісному втіленню пропонованих рішень із залученням громадськості, вже у наступному році цей осередок матиме більш привабливий вигляд і стане більш комфортним для дозвілля.

Фотографії