Скульптурний монумент-образ засновнику Житомира 884 року - "Животомиру". Відхилений

Доданий
31.05.2017
Номер
86
Інше

Метою проекту відтворити первинне Житомира на Замковій Горі в образі першого поселенця, з роду і образу якого засвідчився у 884 році перед руським варягом Олегом (на прізвисько Віщий), і проголошенною ним Руссю раннє Поліське поселення пращурів житомирян.

Автор проєкту
Владислав
Владислав Бялецький
Бюджет
999 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Мета проекту

Засвідчити для житомирян та Житомира древність нашого міста в Україні та Європі, яку черпає з древньої минувшини Київської Русі (Праукраїнської).

Загальнодоступність

Так.
Доступний для житомирян та гостей міста, як центр заповідника "Житомир - 1100" на Замковій Горі.

Користувачі

Доступний усім верствам населення.

Проблема

Недостатня обізнаність житомирян про минуле міста, зокрема - пори його заснування.

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

Встановлення монументального образу розкриває пору і час Житомира і житомирян у вказаному ранньому середньовіччі нашого краю. Монумент слугуватиме проведенню біля нього житомирянами щорічних свят Днів міста Житомира, з образом якого буде формуватися у житомирян і гостей міста уява про Житомир, пори 884 року.

План заходів з реалізації проекту

Визначити скульптора, який в натурі виконає авторське замовлення, згідно представленого авторського проекту підтриманого житомирянами, за картонами і ескізом автора.

Опис проекту

Монумент- образ являтиме собою 3-х метрову скульптуру воїна -дружинника (пори Русі 884 року), який обособлюватиме засновника Житомира (884-908 рр.). Скульптура окована міддю, яка гарно буде поєднуватиметься з каменем-брилою (пам’ятного знаку архітектора Перевозника П. А.) встановленого у 1984 році з нагоди відзнаки Житомиру 1100- річчя міста.

Фотографії