"Алея Козацького духу" Відхилений

Доданий
31.05.2017
Номер
81
КОМФОРТНЕ МІСТО

Пропонуємо пам'ятник - стелу пам'яті козацького духу - облаштувати (переробити) барельєфами з зображенням козака і сучасного воїна.
Має бути список загиблих воїнів – житомирян.
На алеї можна проводити тематичні – патріотичні заходи, зібрання, у подальшому розширюючи інсталяції, додаючи нових елементів слави козацького духу.

Автор проєкту
Наталія
Наталія Ожегова
Бюджет
1 000 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Мета проекту

Проект дасть фіксацію алеї, як місця вшанування героїв міста, нації. Алея має досить простору для проведення масових заходів патріотичного та духовного спрямування.

Загальнодоступність

Так.
Об'єкт відкритий для загальнодоступного відвідування без обмежень

Користувачі

Проект корисний і цікавий всім без винятку мешканцям міста, та гостям, що цікавляться вшановують українську культуру та історію. Також – це військові, козацтво, школярі та молодь.

Опис проекту

Останні події в Україні показують, що козаки не просто якась данина традиції, це сучасність, це дух народу. Пройшовши через покоління вони виразились сьогодні у Героях Майдану, Героях АТО. Починаючи від Святослава Хороброго (один з перших прообразів козака) , козаком Михайлом і «кіборгами» в Донецькому аеропорту, ми можемо простежити одну і ту ж рису - хоробрість, непереможна жага свободи, мужність та готовність боротися із загарбником ціною власного життя.
Дивлячись на Героїв Майдану, на воїнів що захищають наш спокій на сході, ми бачимо, що це козаки. Можливо, без шароварів, довгих вусів та чубів, але в серці все те ж. Особливо слід підкреслити спосіб організації громади - Січ (Майдан), добробати, де діють свої неписані правила, дотримуватись яких, відчувати за обов'язок кожен присутній. Ще одним обов’язковим атрибутом козаків був і є зараз - це гумор.
І український народ, відчуваючи захист та турботу з боку цих прекрасних людей охоче складає про них пісні, знімає відео, влаштовує фотовиставки - одним словом, славить своїх Героїв як може.
Тому ми вирішили у свій спосіб підтримати цей дух козаків, що йде крізь віки і реалізовується у прагненні справжніх чоловіків захищати свій народ, і передати цей дух нашим дітям та підростаючому поколінню, на яке перш за все спрямований даний проект.

Фотографії