Європейські електронні табло прогнозування транспорту на зупинках На реалізації

Доданий
30.05.2017
Номер
58
ІННОВАЦІЙНЕ МІСТО

За прикладом європейських міст проектом передбачається встановлення електронних табло автоматичного прогнозування часу приїзду громадського транспорту на зупинках.
Крім прогнозування табло також міститимуть цифровий годинник, USB-підзарядки для мобільних пристроїв, "тривожну" кнопку із двостороннім голосовим зв'язком, камеру відеоспостереження та роздаватиме безкоштовний Wi-Fi для очікуючих.

Автор проєкту
Владислав
Владислав Пучич
Бюджет
987 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Мета проекту

Метою проекту є підвищення комфорту та безпеки житомирян та гостей міста при пересуванні обласним центром.

Загальнодоступність

Так.
Зупинки транспорту є загальнодоступними місцями, а Wi-Fi доступ до Інтернет - безкоштовний.

Користувачі

Результатами зможуть скористуватись всі користувачі громадського транспорту міста. Середній річний пасажиропотік 90 млн. пасажирів. Тобто результатами проекту скористаються 90 мільйонів разів за рік.

Проблема

- Непередбачуваність транспорту, який не дотримується чітких графіків руху, що не дозволяє точно спланувати час на переміщення містом. - Недостатність інформації про маршрути для гостей міста і потреба у додаткових маркерах навігації у вигляді назв маршруту. - Низька якість мобільного інтернету у Житомирі, який наразі є єдиним обласним центром в Україні, де не запроваджено 3G Інтернет. - Недостатній рівень безпеки громадян на вулицях, особливо у нічний час у спальних районах.

План заходів з реалізації проекту

- побудова мережі електронних табло автоматичного прогнозування часу прибуття транспорту на зупинках із найбільшим пасажиропотоком, які охоплюють всі спальні райони та центр міста; - відображення на табло наступної інформації: вид громадського транспорту (автобус/тролейбус), № маршруту, назва маршруту (початкова та кінцева зупинка), фактична кількість часу, яка залишилась до прибуття даного транспортного засобу на зупинку, хв. - розміщення у електронних табло швидкісних Wi-Fi маршрутизаторів із підключенням табло до мережі Інтернет через оптоволоконний канал; - розміщення у опорах табло «тривожної кнопки» із можливістю двостороннього голосового зв’язку та USB-портів для зарядки мобільних пристроїв; - розміщення у електронних табло камер відеонагляду, які інтегровані у систему «Безпечне місто» з подачею сигналу он-лайн.

Опис проекту

За прикладом багатьох європейських міст проектом передбачається встановлення сучасних електронних табло автоматичного прогнозування часу приїзду громадського транспорту на зупинки.

Табло складається з наступних компонентів:
- 4 колонки (вид транспорту, № маршруту, назва маршруту, час прибуття);
- 5 строк (одночасне прогнозування 5-ти транспортних засобів);
- Електронний годинник;
- Світлодіодна підсвітка назви зупинки двома мовами;
- Wi-Fi маршрутизатор;
- Камера відеоспостереження;
- USB-порти підзарядки мобільних пристроїв;
- «Тривожна кнопка» із двостороннім голосовим зв’язком.
- Опора табло висотою 3 м.

Результати реалізації проектної пропозиції:
- вирішення проблеми непрогнозованості громадського транспорту на ключових зупинках міста, що підвищить комфорт житомирян та гостей міста при очікуванні транспорту та плануванні поїздок містом;
- покращення навігації Житомиром для немісцевих користувачів громадського транспорту;
- вирішення проблем низької якості мобільного інтернету у зоні дії маршрутизатору. Будь який користувач мобільного пристрою зможе безкоштовно підключитись і використовувати швидкий і стабільний Інтернет;
- підвищення громадської безпеки у зоні видимості камер, у тому числі у вечірній і нічний час, що зокрема актуально для спальних районів Житомира.

Фотографії