Спорт -Орієнтир Брав участь

Доданий
29.05.2017
Номер
43
ІНКЛЮЗИВНЕ МІСТО

Майданчик необхідний для навчання просторовій орієнтації незрячих. Створення місця для відпочинку та зайняття спортом для здорових дітей та дорослих.

Автор проєкту
Леся
Леся Маліновська
Бюджет
354 368 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Мета проекту

Допомогти інвалідам по зору навчитись орієнтуватись у просторі та створити місце відпочинку для всіх бажаючих

Загальнодоступність

Так.
Доступ до майданчика вільний цілодобово

Користувачі

Жителі та гості міста (діти, дорослі та люди з обмеженими можливостями)

Проблема

У зв’язку з відсутністю зони відпочинку жителі мікрорайону, особливо діти та підлітки, не мають належних умов для проведення змістовного дозвілля. Відсутність місця для навчання орієнтиру у просторі прирікає незрячих на суттєві незручності.

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

Пропонуємо проект "Спорт-Орієнтир" для змістовного і корисного проведення вільного часу. Для незрячих такий проект необхідний для безболісної соціалізації. Слід памятати, що л

План заходів з реалізації проекту

1. Розчищення ділянки; 2. Привезення необхідних матеріалів; 3. Огородження; 4. Укладання покриття; 5. Встановлення тренажерів

Опис проекту

У районі, де необхідний майданчик, проживає велика кількість інвалідів по зору, людей слабозорих або зовсім сліпих. Під це визначення підпадають всі вікові категорії інвалідів. Мета проекту допомогти інвалідам, а також створити місце, де безпечно зможуть гратися цілком здорові діти та дорослі. Необхідно пам'ятати, що втілення такого проекту створить умови для навчання просторовій орієнтації незрячих. Передусім, адекватному тлумаченню зовнішніх подразників, формування правильних предметних та просторових уявлень, вироблення навичок правильних і успішних дій в будь-яких умовах, навіть несприятливих. Науку орієнтування в просторі самостійно опановують одиниці. Побудова спортивного майданчика з місцями для відпочинку буде необхідною як для дітей і молодих людей, які хочуть зайнятися спортом, так і для пенсіонерів. Літні люди зможуть збиратися на майданчику для спілкування, обговорення новин, нагальних проблем тощо.

Фотографії