Настінний розпис пам’яті Героїв Небесної Сотні Брав участь

Доданий
28.05.2017
Номер
35
Інше

Для вшанування пам’яті про славний подвиг патріотів минулих, сучасних та майбутніх поколінь, зробити розпис фасаду будівлі Житомирської Обласної Ради (Майдан С.П. Корольова), присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Автор проєкту
Сергій
Сергій Носок
Бюджет
368 523 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Мета проекту

Вшанування пам’яті про славний подвиг патріотів минулих, сучасних та майбутніх поколінь.

Загальнодоступність

Так.
Об’єкт загальнодоступний в будь-який час для всіх громадян.

Користувачі

Всі вікові категорії, жителі міста та його гості.

Проблема

Для розвитку та утвердження почуття патріотизму серед мешканців міста.

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

Впродовж Революції Гідності найголовніші події у нашому місті відбувалися на майдані імені С.П. Корольова . Згодом було чимало ініціатив з метою вшанування подвигу українського народу і його права на самовизначення. Тому пропоную розписати стіну, під якою відбуваються найважливіші віча житомирської громади, пам’яткою про незламний дух українського народу . Розпис утворено на основі символів української державності та волі народу: Загальна композиція виконана у силуеті тризубу. У середній частині – силует «сестри Либідь» на барикаді майдану Незалежності. Центральна частина об’єднує символи української родини. Жінка, що б’є у бочку – мати, яка завжди з нами. Юнак, що закликає до боротьби – сміливість та сила. Дід, що всміхається – символ надії. Син – відвага і майбутнє. Ліворуч та праворуч – захисники та борці за волю. Козак та воїн підсилюють дух нашого волелюбства. На дальньому плані та обабіч – народ, чийого духу не зламати.

План заходів з реалізації проекту

Отримання проектно-дозвільної документації; ремонт стіни та підготовка поверхні; виконання розпису.

Опис проекту

Якісний авторський настінний розпис виконаний членом Національної Спілки художників України. При роботі використовуються професійні матеріали. Розпис розрахований на тривалий термін експлуатації. Органічно вписується колористикою та композицією в архітектурне середовище.

Фотографії