Сонячне дерево для зарядки мобільних пристроїв Брав участь

Доданий
17.05.2017
Номер
26
КОМФОРТНЕ МІСТО

Проект передбачає створення першої в Житомирі безкоштовної публічної зарядки для мобільних пристроїв. Водночас популяризується використання альтернативних джерел енергії, так як зарядка буде здійснюватися за рахунок енергії сонця.

Автор проєкту
Ігор
Ігор Мороз
Бюджет
100 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Мета проекту

Забезпечити населення можливістю вільно заряджати свої ґаджети поза межами дому, а також популяризувати альтернативні джерела енергії.

Загальнодоступність

Так.
Користування для всіх на безплатній основі за наявності мобільного пристрою та USB кабеля.

Користувачі

Користувачами можуть стати як жителі, так і гості міста Житомира, які мають при собі мобільний пристрій, що потребує зарядки.

Проблема

На сьогодні кожен має при собі пристрої, які, як не прикро, мають властивість розряджатися. Добре, коли ви знаходитеся недалеко від дому й можете одразу ж увімкнути свій ґаджет в електромережу. Але що робити, коли ви знаходитеся далеко від дому, можливо й у чужому місті, проте вам конче необхідно, щоб ваш пристрій безперервно працював?

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

У країнах Європи та Америки практика публічних зарядок є досить поширеною, і ви завжди почуваєтеся впевнено і комфортно зі своїм ґаджетом у руках, тим більше, що зарядка є абсолютно безплатною. В Україні та, зокрема, у місті Житомирі послуга такого виду є досить дефіцитною. Проблему дефіциту публічних зарядок у місті пропонується вирішити шляхом встановлення сонячного дерева, яке не залежить від електромережі міста, бо живиться від енергії сонця, але здатне виконувати повноцінну зарядку пристроїв всіх бажаючих. Разом із тим популяризується використання альтернативних джерел енергії, які є надзвичайно актуальними, враховуючи нинішній стан навколишнього середовища.

Фотографії