Муніципальний прокат велосипедів «VELO-DREAM» Брав участь

Доданий
27.04.2017
Номер
23
АКТИВНЕ МІСТО

Створення сервісу з прокату велосипедів у центральній частині міста, буде доречним, та навіть необхідним. Це сприятиме створенню позитивного іміджу та служитиме додатковою рекламою та стимулом, для всіх бажаючих, хто обиратиме наше місто, місцем свого відпочинку.

Автор проєкту
Олександр
Олександр Чиченін
Бюджет
673 400 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Мета проекту

РОЗВИТОК ВЕЛОСИПЕДНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ МІСТА ЖИТОМИР.

Загальнодоступність

Так.
Кожен бажаючий, за певних умов і правил зможе швидко та легко взяти в оренду велосипед.

Користувачі

Велосипедний прокат буде орієнтований на всі вікові групи користувачів. Починаючи від дитячих і підліткових і закінчуючи дорослими жіночими та чоловічими моделями.

Проблема

Велосипедна інфраструктура міста, це перспективний напрямок ,розвиток якого буде корисним, як для самих мешканців, так і для туризму у нашому місті. На жаль, на сьогодні, існуючі пропозиції з надання послуг вело прокату в місті, не можуть задовольнити своїм обсягом та якістю, попит з боку місцян.

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

Велике значення має місце розташування даного об’єкту. Тому враховуючи те, що цей сервіс повинен знаходитись у людному місці, куди легко можна дістатись, мною була вибрана територія, що знаходиться поблизу будинку за адресою: місто Житомир, територія Гідропарку. Це популярне місце відпочинку житомирян, де стабільно високий потік людей.

План заходів з реалізації проекту

Я пропоную на базі переобладнаного МАФа (кіоск, відповідних розмірів і форми) створити пункт вело прокату. Де кожен бажаючий, за певних умов і правил зможе швидко та легко взяти в оренду велосипед. Отримати консультацію спеціаліста, який допоможе у виборі велосипеда, підготує його до поїздки, та надасть усю необхідну інформацію. За бажанням, можна розробити декілька варіантів велосипедних маршрутів. Асортимент велосипедів буде орієнтований на всі вікові групи користувачів. Починаючи від дитячих і підліткових і закінчуючи дорослими жіночими та чоловічими моделями. Як показує практика, в містах з населенням до 300 тис. чоловік, для одного пункту вело прокату достатньо близько 15 одиниць техніки.

Опис проекту

Подібний вид діяльності, є досить розповсюдженим у багатьох містах України, як великих, зокрема Київ, Львів, Дніпропетровськ, Одеса, так і менших за площею та кількості населення Луцьку, Вінниці, Рівному. Для Європи, цей вид транспорту є звичним вже досить давно і користується великою популярністю серед мешканців міст, а також має підтримку з боку держави та місцевої влади.

Я пропоную на базі переобладнаного МАФа (кіоск, відповідних розмірів і форми) створити пункт вело прокату. Де кожен бажаючий, за певних умов і правил зможе швидко та легко взяти в оренду велосипед. Отримати консультацію спеціаліста, який допоможе у виборі велосипеда, підготує його до поїздки, та надасть усю необхідну інформацію. За бажанням, можна розробити декілька варіантів велосипедних маршрутів. Асортимент велосипедів буде орієнтований на всі вікові групи користувачів. Починаючи від дитячих і підліткових і закінчуючи дорослими жіночими та чоловічими моделями. Як показує практика, в містах з населенням до 300 тис. чоловік, для одного пункту вело прокату достатньо близько 20 одиниць техніки.

Велике значення має місце розташування даного об’єкту. Тому враховуючи те, що цей сервіс повинен знаходитись у людному місці, куди легко можна дістатись, мною була вибрана територія, що знаходиться поблизу будинку за адресою: місто Житомир, територія Гідропарку. Це популярне місце відпочинку житомирян, де стабільно високий потік людей.

Так як вело прокат вважається сезоннім видом діяльності, з урахуванням погодних та кліматичних умов, режим роботи його складатиме 6-7 місяців (починаючи з квітня і до листопада) на рік. Тому реалізацію проекту, варто починати у лютому 2018, что б мати змогу завчасно підготувати об’єкт до початку сезону.

Фотографії