Літак Майбутнього Житомира Відхилений

Доданий
11.04.2017
Номер
11
ІННОВАЦІЙНЕ МІСТО

У Житомирському міському парку є літак, який потребує повної реконструкції для розміщення в ньому дитячого музею, конструкторських гуртків і майстерні робототехніки для дітей. ТУ-104 - перший один із кращих реактивних літаків в світі. У період з 1956 по 1958 рік ТУ-104 був на той момент єдиним реактивним авіалайнером в світі.

Автор проєкту
Віталій
Віталій Сівко
Бюджет
1 000 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Мета проекту

Зберегти Літак для креативної творчості дітей, а не для бізнесу. Різного бізнесу в Житомирі вже вдосталь. На фото добре видно до якого стану літаку привів бізнес.

Загальнодоступність

Так.
Молоді покоління та старше покоління житомирян, які досліджують, розвивають інноваційні технології

Користувачі

Житомиряни та гості міста

Проблема

Літак знаходиться у досить поганому стані і потребує термінової реконструкції. Жодного приватного бізнесу там не повинно бути. Це місце всі разом зобов'язані зберегти для дітей, які генерують нові ідеї.

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

Літак з минулого у світле майбутнє Житомира. Місце, яке має бути центром креативних конструкторських ідей дітей житомирян. Даним проектом передбачається проведення зовнішньої та внутрішньої реконструкції та збереження літака у центральному Житомирському парку культури і відпочинку. Наповнений літак належить громаді Житомира, відтак, пропонується розміщення трьох гуртків для дітей з моделювання літаючих апаратів, робототехніки. Літак також буде своєрідним музеєм, де будуть розміщенні вироби юних конструкторів, які сподіваємося, продовжать велику справу Сергія Корольова.

План заходів з реалізації проекту

У додатках зазначені розрахунки і опис робіт, які необхідно виконати та засоби, якими варто наповнити літак.

Опис проекту

У Житомирському міському парку є літак. ТУ-104 - перший один із кращих в світі реактивних літаків. У період з 1956 по 1958 рік, ТУ-104 був на той час єдиним реактивним авіалайнером в світі. 15 лютого 1961 року з ТУ-104 було виконав перше спостереження сонячного затемнення з літака (на висоті 10 тисяч метрів). Це був особистий літак міністра оборони. Наразі, як видно із наших фото, що додаються, літак доведений різними бізнес-структурами до ганебного стану. Тому, даним проектом планується створити у ньому необхідні умови і розмістити 2-3 найбільш активні гуртки (майстерні), які на сьогоднішній день допомагають активним дітям і молоді пізнавати світ радіоелектроніки, конструкторських робіт, робототехніки. Раніше у літаку був дитячий кінотеатр про який неодноразово згадують житомиряни та наші партнери. Ми плануємо відродити у літаку малий кінотеатр із великим плазмовим екраном, а також створити музей конструкторських проектів житомирян віком до 16 років. Розміщення кафе в літаку не передбачається, адже вважаємо це місце не призначене для вживання їжі. У подальшому, разом із партнерами і за підтримки Житомирської міської ради, плануватимемо відновлення кабіни пілотів, яка буде цікавою для дітей.
Літак має бути на балансі КП "Парк". Водночас КП "Парк" після виконання робіт по даному проекту рекомендуємо укласти договори (на умовах конкурсу) про дислокацію 2-3 найбільш активних майстерень з керівниками спеціальних гуртів, які діють або при центрах творчості дітей і молоді, або ж з тими, хто працює власними зусиллями з дітьми у сфері конструкторсько-наукових робіт та робототехніки. Бажаючих навчати і навчатися буде багато. Гуртки працюватимуть на символічній платній основі з метою придбання необхідних матеріалів. На базі гуртків в літаку створити та розвивати музей, який зможуть відвідувати житомиряни, кошти від входу у музей спрямовувати на розвиток майстерень.

Фотографії