Чиста річка Кам’янка та благоустрій пляжної території На реалізації

Доданий
22.03.2017
Номер
9
ЗЕЛЕНЕ МІСТО

Облаштування пляжної зони та зони відпочинку в густонаселеному мікрорайоні Панчішної фабрики від Богунського мосту до яру Сурина гора. Проект передбачає облаштування спуску до річки та благоустрій прилеглої території.

Автор проєкту
Неля
Неля Кірдун
Бюджет
997 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Загальнодоступність

Так.
Для всіх мешканців та гостей міста.

Проблема

Відсутність об лаштованих зон відпочинку населення прилеглих мікрорайонів (зі сторін ринку Хмільники, Суриної гори, Панчішної фабрики, приватного сектору біля гаражного кооперативу Богунія та з лівого боку від Богунського мосту), засміченість річки Кам’янки та прилеглої до неї території, відсутність облаштованих спусків. Захарщена поваленими деревами та чагарниками територія, жахливий стан доріжки вздовж річки, наявність великої кількості сміття в зоні не дають можливість населенню отримати задоволення від відпочинку. Наявність такої необлаштованої зони відпочинку в мікрорайоні сприяє розвитку криміногенної ситуації.

Пропоноване рішення, що до розв’язування проблеми і його обґрунтування

В разі наведення ладу на вищезазначеній території можна облаштувати міні-гідропарк, що підвищить туристичну привабливість, покращить комфорт проживання та підвищить імідж Житомира. В прилеглих мікрорайонах проживає багато літніх та хворих людей, сімей з маленькими дітками, які прагнуть проводити час в зеленій зоні відпочинку, проте не мають можливості поїхати через все місто до Гідропарку на Корбутівці. Поруч знаходиться дві загальноосвітні школи. Діти, які в них навчаються, проводять багато часу біля річки Кам’янки у вільний час. Облаштування даної території та розчистка русла річки надасть можливість забезпечити їх змістовне дозвілля на свіжому повітрі поруч із місцем проживання.

План заходів з реалізації проекту

- очистити річку від сміття, повалених дерев, мулу тощо;
- за можливістю заглибити річку Кам’янку з можливістю використання спеціалізованої техніки;
- прилеглу до річки територію очистити від чагарників та повалених дерев;
- вирізати сухостійні та аварійні дерева, що загрожують здоров’ю та життю відпочиваючого населення;
- облаштувати спуск до річки з врахуванням потреб мало мобільних груп населення, батьків з дитячими візочками;
- відновити покриття доріжки вздовж річки Кам’янки від запропонованого спуску з вул. Клосовського до мосту та підйому на проспект Миру;
- після очищення засипати прилеглу до річки Кам’янки територію піском для облаштування пляжу та відпочинку мешканців міста в літній період від Богунського мосту до колектора.