Розпочався прийом проектних пропозицій бюджету участі

З 01 квітня по 31 травня триває прийом проектних пропозицій бюджету участі

Ви давно хочете, щоб у вашому мікрорайоні з’явився простір для відпочинку молоді? Мрієте, щоб на вулиці встановили велопарковку або маєте інші соціально-важливі ідеї? Тоді бюджет участі – ваш шанс зробити свій внесок у розвиток Житомира. Ви даєте ідею та її технічне обґрунтування, а реалізовує її міська влада за бюджетні кошти. Головне, щоб вашу ініціативу підтримала громада міста.

Щоб реалізувати власну ідею для вдосконалення життя міста в рамках бюджету участі необхідно чітко обрати об’єкт, який можна змінити на краще. Об’єкт необхідно обрати такий, що буде цікавий для більшості жителів міста й не викликатиме супротиву в громаді.
Ідея повинна бути реалістичною, адже міський бюджет завжди обмежений.
Важливим є те, щоб ініціювала ідею не одна людина, а група відповідальних громадян, які вболівають за свій об’єкт чи ініціативу.
Після підготовки проектної пропозиції необхідно переконати жителів міста Житомира, щоб вони підтримали ініціативу на голосуванні.
Необхідно написати у проектній заявці максимальну конкретику, щоб громадяни, які обиратимуть найкращу ідею, чітко бачили результат. Найкращий варіант – візуалізація задуманого (макет, малюнок, ескіз тощо).
Найголовніше у бюджеті участі – довіра до міської влади, яка реалізовуватиме проектні пропозиції переможців голосування. Адже у цьому процесі не мають важелів впливу ані чиновники, ані міський голова. Безпосередню участь приймають лише мешканці міста Житомира.

Потрібна допомога? Звертайтесь до пунктів супроводу бюджету участі, де ви можете:

 - отримати консультацію щодо етапів та заходів бюджету участі;

 - дізнатися про хід реалізації проектних пропозицій, які перемогли минулого року;

 - зустрітися з членами Координаційної ради з питань впровадження бюджету участі;

 - отримати контакти локальних координаторів;

 - заповнити та подати бланк-заявку проектної пропозиції бюджету участі;

 - провести зустріч та обговорення пріоритетів розвитку мікрорайону та проектних пропозицій з іншими мешканцями.